LENTA VREMENA OSVOJENIH TROFEJA HNK RIJEKE U SAMOSTALNOJ HRVATSKOJ

25. 5. 2005

Na ovaj dan Rijeka je osvojila svoj prvi trofej od samostalnosti Hrvatske i svoj prvi trofej nakon 26 godina, tj. nakon Kupa maršala Tita iz 1979. godine.

U finalu je dva puta pobjeđivala Hajduk Split - 2:1 na Kantridi i 1:0 na Poljudu u Splitu.

3. 5. 2006

Ovo finale je bilo jedno od najdramatičnijih finala u povijesti hrvatskog kupa. Igrali su Rijeka i Varteks iz Varaždina.

U prvoj utakmici na Kantridi Rijeka je dobila Varteks 4:0, a u drugoj utakmici je bilo 5:1 za Varteks, no Rijeka je osvojila svoj drugi kup zbog zabijenog gola u gostima.

13. 5. 2014

Nakon 8 godina čekanja na trofeje, Rijeka je ponovo osvojila kup i to po treći put u svojoj povijesti.

Ovaj put je izgubio najbolji hrvatski klub Dinamo Zagreb. U prvoj utakmici na Maksimiru (u Zagrebu) Rijeka je pobijedila rezultatom 1:0, a na Kantridi je bilo 2:0 za Rijeku.

11. 7. 2014

Samo 2 mjeseca poslije, na istom stadionu, isti protivnici. Rijeka je pobijedila Dinamo Zagreb, ovaj put rezultatom 2:1.

Valja napomenuti da je ovo bio superkup između pobjednika hrvatske lige (Dinamo Zagreb) i između osvajača hrvatskog kupa (Rijeka).

21. 5. 2017

Na taj dan Rijeka je prvi put u svojoj povijesti osigurala naslov državnog prvaka u ligi jednu utakmicu prije kraja prvenstva s 4 nedostižna boda pred drugoplasiranim Dinamom.

Rijeka je na zamjenskom stadionu Rujevici pobijedila Cibaliju iz Vinkovaca rezultatom 4:0 nakon čijeg su završetka gledatelji ušli u teren da proslave veličanstven uspjeh.

31. 5. 2017

10 dana nakon osvajanja hrvatske lige, Rijeka je po četvrti put osvojila kup te je time zaključila uspješnu sezonu duplom krunom (osvojenom ligom i kupom u istoj sezoni).

U finalu, koje se održalo u Varaždinu, Rijeka je pobijedila Dinamo Zagreb rezultatom 3:1.

22. 5. 2019

Dvije godine poslije u finalu kupa, isti protivnici, isti rezultat. Rijeka je dobila Dinamo Zagreb rezultatom 3:1 te je time osvojila svoj peti kup u povijesti. Jedina razlika je ta što se finale igralo u Puli.