Kolekcija svih osvojenih trofeja

HNK Rijeka je, kao i svaki veliki klub, osvajala trofeje tijekom svoje sedamdeset četvero godišnje povijesti. Osvajala ih je tijekom trajanja Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i Republike Hrvatske.

Najčešće je osvajala kupove (čak 8 puta: 2 u Jugoslaviji i 6 u Hrvatskoj), a u svojoj riznici trofeja ima i pehar osvajača Prve hrvatske nogometne lige i Hrvatskog nogometnog superkupa.

Ispod se nalazi grafički prikaz osvojenih trofeja u obliku lente vremena od 1979. godine, tj. od osvajanja Jugoslavenskog nogometnog kupa. Rijeka je osvajala trofeje i prije 1979. godine, ali to su uglavnom bile Jugoslavenske druge lige koje nećemo obuhvatiti jer ne možemo pronaći odgovarajuće slike iz drugoligaških dana.

24. 5. 1978.

Rijeka je na putu do svog prvog velikog trofeja došla 1978. godine kada je podigla trofej Kupa maršala Tita prvi put u povijesti. Do svog prvog važnog trofeja pobjeđivala je srpskog velikana Partizan, Dinamo iz Vinkovaca, jadranskog rivala Hajduk iz Splita, Veleža iz Mostara i u finalu kosovsku Trepçu rezultatom 1:0.

Podizanje trofeja Kupa maršala tita u Beogradu 1978. godine od strane HNK Rijeke

24. 5. 1979.

Iduće godine Rijeka osvaja svoj drugi Kup maršala Tita u povijesti odmah nakon što ga je godinu prije osvojila. Ovaj su put Rijeci prema naslovu pobjednika kupa stajali Borac Čačak, Istra, Radnički Niš, srpski velikani Crvenu Zvezda i Partizan u finalu kojeg je pobijedila ukupnim rezultatom 2:1.

Podizanje trofeja Kupa maršala tita 1979. godine od strane HNK Rijeke

25. 5. 2005.

Na ovaj dan Rijeka je osvojila svoj prvi trofej od samostalnosti Hrvatske i prvi nakon 26 godina, tj. nakon Kupa maršala Tita iz 1979. godine. U finalu je dva puta pobijedila Hajduk Split - 2:1 na Kantridi i 1:0 na Poljudu u Splitu (ukupno 3:1 za Rijeku).

Slavlje nakon osvajanja Hrvstaskog nogometnog kupa 2005. godine u Splitu

3. 5. 2006.

Ovo finale je bilo jedno od najdramatičnijih finala u povijesti finala Hrvatskog kupa. Igrali su Rijeka i Varteks iz Varaždina. U prvoj utakmici na Kantridi Rijeka je dobila Varteks 4:0, a u drugoj utakmici je bilo 5:1 za Varteks, no Rijeka je osvojila svoj drugi kup zbog zabijenog gola u gostima.

Podizanje trofeja Hrvatskog nogometnog kupa 2006. godine u Varaždinu

13. 5. 2014.

Nakon 8 godina čekanja na trofeje, Rijeka je ponovo osvojila kup i to po treći put u svojoj povijesti. Ovaj put je izgubio najbolji hrvatski klub Dinamo Zagreb. U prvoj utakmici na Maksimiru (u Zagrebu) Rijeka je pobijedila rezultatom 1:0, a na Kantridi je bilo 2:0 za Rijeku (ukupno 3:0 za Rijeku).

Podizanje trofeja i slavlje nakon finala Hrvatskog nogometnog kupa 2014. godine u Rijeci

11. 7. 2014.

Samo 2 mjeseca poslije, na istom stadionu, isti protivnici. Rijeka je pobijedila Dinamo Zagreb, ovaj put rezultatom 2:1. Valja napomenuti da je ovo bio superkup između pobjednika hrvatske lige (Dinamo Zagreb) i između osvajača hrvatskog kupa (Rijeka).

Podizanje trofeja i slavlje nakon finala Hrvatskog nogometnog superkupa 2014. godine u Rijeci

21. 5. 2017.

Na taj dan Rijeka je prvi put u svojoj povijesti osigurala naslov državnog prvaka u ligi utakmicu prije kraja prvenstva s 4 nedostižna boda pred drugoplasiranim Dinamom. Rijeka je na zamjenskom stadionu Rujevici pobijedila Cibaliju iz Vinkovaca rezultatom 4:0 nakon čijeg su završetka gledatelji ušli u teren da proslave veličanstven uspjeh.

Upadanje navijača u teren nakon osvajanja Prve hrvatske nogometne lige 2017. godine

31. 5. 2017.

10 dana nakon osvajanja hrvatske lige, Rijeka je po četvrti put osvojila kup te je time zaključila uspješnu sezonu duplom krunom (osvojenom ligom i kupom u istoj sezoni). U finalu, koje se održalo u Varaždinu, Rijeka je pobijedila Dinamo Zagreb rezultatom 3:1.

Podizanje trofeja Hrvatskog nogometnog kupa 2017. godine u Varaždinu

22. 5. 2019.

Dvije godine poslije u finalu kupa, isti protivnici, isti rezultat. Rijeka je dobila Dinamo Zagreb rezultatom 3:1 te je time osvojila svoj peti kup u povijesti. Jedina razlika je ta što se finale igralo u Puli.

Podizanje trofeja i slavlje nakon finala Hrvatskog nogometnog kupa 2019. godine u Puli

1. 8. 2020.

U sezoni koja je jedinstvena u odnosu na ostale zbog pandemije virusa COVID-19, Rijeka je uspješno obranila naslov pobjednika kupa pobjedivši u finalu Lokomotivu iz Zagreba rezultatom 1:0. Finale je bilo igrano u Šibeniku bez gledatelja.

Podizanje trofeja i slavlje nakon finala Hrvatskog nogometnog kupa 2020. godine u Šibeniku